Aqwary

Aqwary är med företagets egna ord ett ”high tech company”, som är baserade i Linköping. Företaget är baserat på en mycket konkret idé och en konkret produkt, vilket är ett kommunikationssystem för dykare. Systemet bygger på ultraljud, och förutom att förmedla information om hur ens dykarkompis mår under vattnet, kommer systemet i framtiden också att inkludera funktioner som en chat och en encyklopedi om havsvarelser. Aqwarys idé och produkt tog dem till delfinalen i 33-listan, där de ställdes mot företagen Edeva och Chargestorm, som utvecklat ett farthinder för bilar som bara aktiveras om man kör för fort respektive en laddare för elbilar. Chargestorm tog hem delfinalen, men Aqwary har ändå fortsatt växa som företag sedan dess.sea-79606_960_720

En anledning till att deras produkt har blivit så framgångsrik är sannolikt att grundaren av företaget och de som arbetar där har en bakgrund som dykare, och alltså vet från personlig erfarenhet vilka utmaningar en dykare ställs inför under vattnet, och vilka behov som deras produkt kan tillgodose. Grundaren heter Anders Brodin, och han fick idén till sitt företag när han för första gången tog med sina två döttrar till en dykskola för att de skulle ta dykcertifikat. Då fick Brodin för första gången verkligen uppleva de begränsningar i kommunikation som dykning innebär, och den oro man känner som erfaren dykare som dyker tillsammans med nybörjare. Efter den upplevelsen började han därför utforska möjligheten att skapa ett undervattensnätverk baserat på ultraljud, som skulle kunna användas för att kommunicera dykare emellan. Det kunde han göra tack vare sin bakgrund i datavetenskap. Aqwary grundades år 2013, och redan året efter kunde den första ”smartkonsolen” skickas till en kund.

Idag har Aqwary elva anställda, och som en egenföretagare med en produkt att utveckla, marknadsföra och sälja, samt en grupp anställda att ansvara för, har Brodin säkerligen märkt av de utmaningar och den tidsbrist som det ofta innebär att vara egenföretagare. Som sådan kan det vara skönt att slippa vissa andra bördor i vardagen, till exempel städning i hemmet. På Qleano.se kan du enkelt och tryggt beställa städning till ditt hem, så att du får mer tid att tänka på och göra annat.

 
 
 
videozoom