Coresonic

Linköping är en stad som är hem till en hel del teknikbolag och som även är hem till Mjärdevi Science Park. Granne med Science Park är självaste Linköpings Universitet vilket gör att förutsättningarna för jobb efter examen är lysande. Universitetet är även en av anledningarna till att flera företag har kunnat etablera sig i Linköping. De företag du kan hitta på Science parken är bland annat Ericsson, Realeasy, IFS, Sectra, Lawson, Combitech och CGI Group. Arbetsområden för företagen inom teknik är allt möjligt som telekommunikation, affärssystem, programvara, systemutveckling, elektronik, hemkommunikation och fordonssäkerhet.

Factoring är företagens bästa vän

Att etablera sitt företag i en Science Park ger många fördelar. Främsta anledningen är att du kommer umgås med likasinnade och kan få råd och tips av dina grannar. Alla vet vi att marknadsföring är en viktig faktor i ett nystartartat bolag och 1200px-MjäreviCentergenom att prata och socialisera sig med folk kommer du få ut företagsnamnet och förhoppningsvis öka företagets tillväxt. Ett nytt bolag måste definitivt lyftas fram så mycket som möjligt och helst upprepade gånger för att namnet ska fastna hos folk. Factoring är en viktig del när man har ett nystartat bolag då det kommer hjälpa dig otroligt mycket med att dels minska den ekonomiska stressen om inte ekonomin går rakt uppåt men även avlasta arbete. Att sälja och belåna ditt företagets fakturor gör att du får ett skydd mot kreditrisker och snabb tillgång på likvida medel. Detta gör att du kan fokusera mer på företagets framtid och hur du ska ta det till nästa nivå.

Våga ta chansen och starta eget

Alla har vi någon gång drömt om hur livet skulle vara om man vågade ta chansen och starta eget. Det behöver inte förbli en dröm utan med rätt hjälp och medel så kan du stå där som VD och ägare av ditt alldeles egna företag. Många vågar inte starta eget för att det anses vara för många risker och man har för lite pengar. Factoring som nämndes i det tidigare avsnittet är ett bra medel som kommer ge dig snabb tillgång till de ekonomiska förutsättningarna du behöver i början. Att lägga sitt nystartade bolag i en Science Park som nämndes i första avsnittet bidrar även det till en bra grund att bygga på. Med en ekonomisk trygghet och duktig hjälp omkring dig kommer ditt alldeles egna företag få en bra start och du kan fokusera på marknadsföring samt tillväxt. Många företag växer i rasande fart och det finns fullt med hjälpmedel i branschen som du kan utnyttja. 33-listan är en lista som startades av tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik. På listan finns de företag som anses vara de mest attraktiva och det bästa av allt är att det är endast unga teknikföretag som får vara med på listan.

 
 
 
videozoom