Innovativa teknikbolag i Linköping

Linköping räkans till Sveriges femte idag största stad, och växer snabbt både inom infrastruktur och utveckling av företag. I Linköping finns den unika Science Park Mjärdevi som är en företagspark belägen i västra Linköping. Här finns det hela 350 företag som sammanlagt sysselsätter fler än 6500 personer. Linköping är framtidens stad när det kommer till innovativa teknikbolag som kan göra stor skillnad!

Nya teknikbolag från Linköping och vad de gör

Det finns några nya och mycket intressanta teknikbolag från Linköping som man ska hålla extra koll på. Teknikbolaget Wematter, är ett företag som har uppfunnit och tillverkat en 3D-skrivare med fantastiska funktioner som till exempel att skriva ut kugghjul som sitter ihop. Ett annat mycket innovativt teknikbolag från Linköping är Futureme Labs som tillverkar det så kallade aktivitetsarmbandet Lifee. Armbandet ska uppmuntra barn till fysisk aktivitet precis som med vissa spel. Övriga nya innovativa bolag är bland annat Amra med sin analysmetod för fettmätning i kroppen, Objektia – en smart digital marknadsplats för företag att hitta lokaler, eller Narrative med sin minikamera Narrative Clip, som tar bilder och videor med ett valt tidsintervall. Det finns många andra smarta teknikbolag från Linköping som förbättrar framtidslösningar och ger samhället smartare innovationer. När man arbetar med teknik och tar fram idéer, använder de flesta idag en laptop. Oavsett om man arbetar hemifrån eller på sin arbetsplats, behöver man ett bra stöd för datorn. Då kan man skaffa ett smart och funktionellt laptopbord för att underlätta arbetet! Något som är ett allt större användningsområde är drönarteknik. Då har Intuitive Aerial från Linköping en lösning med att förse smarta drönare till kunder inom tv- och filmindustrin.

Om man vill starta ett teknikbolag i Linköping

Det finns en mängd fördelar med att starta ett teknikbolag i Linköping! En av fördelarna är att Linköping har ett geografisk drömläge då staden ligger i landets starkaste logistikregion. Här möts E4:an med järnväg och och en internationell cityflygplats bara några minuter från staden. Här kan ett teknikbolag få tillgång till enkla transporter och snabba möten med potentiella samarbetsparters, tack vare lokaliseringen. Linköping har även ett starkt näringsliv med många kända, etablerade företag. En annan fördel är att Linköping är en snabbt växande stad med en stark infrastruktur. En god infrastruktur ger större chans för ett nystartat teknikbolag att växa. Enligt statistiken forskar man mycket i Linköping och många satsar på högre utbildningar. Det är många faktorer som tillsammans gör att Linköping är perfekt för ett nystartat teknikbolag!

 
 
 
videozoom