Intuitive Aerial

Intuitive Aerial utvecklar multirotorhelikoptrar, även kallade multikoptrar eller multirotorer, för den professionella filmindustrin. Multikoptrar är ett slags flygande fartyg som är obemannat. I vardagstal kallas de drönare.

Ersätter helikopter
Tekniken med drönare ersätter dyra tagningar med helikopter. Därtill öppnar den nya möjligheter, eftersom den kan bidra till att ge filmsekvenser som tidigare inte varit möjliga att genomföra. Ett exempel som ges är att det är möjligt att följa en person på nära håll för att flyga upp och det sker i en och samma tagning.

Multikoptrar
Intuitive Aerial är dock inte ensamma om att kombinera avancerad reglerteknik med tekniska lösningar. Det finns fler aktörer på marknaden och därmed många fjärrstyrda små helikoptrar till salu. De flesta kan dessutom lyfta kameror. Det som skiljer dem åt är pris och funktionalitet. Där funktionaliteten ofta blir lidande ju lägre priset är på produkten. De minsta drönarna saknar stabilisatorer, varför de inte fungerar på den marknad som vänder sig till professionella filmare.

För den professionella marknaden
I september 2013 lanserade Intuitive Aerial sin produkt som blivit en succé hos proffsfilmare och producenter. Produkten kan komma väl till hands under inspelningar av såväl spelfilmer som filmer som spelas in för att följa större byggnadsprojekt.

Lätt stark och stabil
I nuläget är Intuitive Aerials produkt den lättaste, starkaste och mest stabila. Det är det som skiljer Intuitive Aerials produkt från konkurrenternas. Intuitive Aerial har utvecklat en nätt kolfiberram som är stark. Den lyfter utan vidare professionella kamerautrustningar. Ingen konst alltså att ta upp en kamera som väger 9 kg i luften. Inte nog med att den har styrkan, den är dessutom stabil och filmar utan vare sig skakningar eller ryck. Stabilisering är ett av de kriterier som filmindustrin kräver. Det måste finnas där för att man ska kunna erhålla jämna och fina filmsekvenser. Utan fullgod stabilisering är drönare inte av intresse för filmindustrin.

Intuitive Aerials stabilisering
Intuitive Aerials har själva utvecklat kamerastabiliseringen i sin produkt. Den bygger på dubbla elektroniska gyron, accelerometrar, magnetometrar såväl som algoritmer. Förutom stabilisatorn är det flygande stativet lättare att styra än konkurrenterna, menar man från Intuitive Aerial sida.

Flygande start
Flera produktionsbolag, i Sverige, Storbritannien, Italien, USA, Indien och Dubai använder sig av Intuitive Aerials kamerastativ och fler länder är på väg att göra det.

För Intuitive Aerials är dock den strategiskt sett viktigaste marknaden för Intuitive Aerial är USA. Det är bara att tillönska det Linköpingsbaserade företaget fortsatta framgångar.

 
 
 
videozoom