Science Park Mjärdevi

Science Park Mjärdevi är en företagspark belägen i västra Linköping. Vid sidan av Kista är det förmodligen det område i Sverige med flest företag i teknikbranschen på minst yta. I nuläget räknar man att området huserar lite drygt 350 företag som sammanlagt sysselsätter fler än 6500 personer. Det gör Science Park Mjärdevi till ett område som är centralt för all den teknik och spetskompetens som finns i Sverige.

Linköping – en knutpunkt för innovation i Sverige

När det gäller teknikbolag är Linköping en av de städer i Sverige som ligger i framkant. Kommunen jobbar aktivt för att skapa ett företagsklimat som gynnar nytänkande och framåtanda. Det gör också sitt till att staden har ett av landets framstående tekniska universitet. Det finns många faktorer som gör just Linköping till en av de bästa städerna för att starta företag i teknikbranschen. Många av de teknikbolag som huserar i just Science Park Mjärdevi är sprungna ur forskning som bedrivits på Linköpings Universitet. Tekniska högskolan vid Linköpings Universitet ligger vägg i vägg med företagsområdet vilket ger en rad gynnsamma samverkanseffekter. Många av eleverna som läser på högskolan får redan under studietiden kontakt med näringslivet i närheten. Inte minst är det relativt lätt att få gehör för tekniska idéer vilket gör att eleverna har unika möjligheter att kunna göra verklighet av sina idéer.

Bland företagen som har kontor i Mjärdevi finns bland andra:

  • DOBS Solutions AB
  • AB Svensk Byggtjänst
  • AB Redovisst
  • Agama Technologies
  • Alten Sverige
  • DeLarge Nordic AB
  • Euro Reklam
  • Globe Sales Sweden AB
  • Modio AB
  • RotoSub AB

Startkapital för din teknikidé

Ditt företag skulle kunna vara ett av alla som har Mjärdevi Science Park som bas. För att det ska bli så behöver du först och främst en bra idé. Därefter behöver du kapital för att utveckla din verksamhet. Snabb- och SMS-lån har länge setts som de mest riskfyllda typerna av lån. Det är egentligen inget konstigt med det. Det är rimligt att en lånetyp som innebär att du får låna en summa pengar snabbt och ofta utan någon säkerhet alls har hög ränta som kompensation. Men tidigare kunde det vara helt osannolikt höga räntor, ibland så höga som 400%. I och med nyligen genomförda regelförändringar får räntorna numera aldrig vara högre än 40% och den totala kostnaden för ett lån får aldrig överstiga det lånade beloppet.

Gott om service och lokaler att hyra

Förutom företag finns det gott om service att ta del av i området så som sjukvård, restauranger, barnomsofrg och mycket annat. Det är lätt att tro att den här typen av områden präglas av skyhöga hyror, och i någon utsträckning är det väl så. Faktum är att det finns ett bra utbud av fastighetsägare som erbjuder lokaler i olika prisnivåer.

 
 
 
videozoom