Starta teknikföretag i Linköping

Att starta ett teknikföretag i Linköping kan vara en väldigt bra idé. Det finns nämligen många teknikföretag runt om i Linköping, det är en riktig teknikstad. När du ska starta företag behöver du ha lite utrustning. Olika teknikdelar som hörlurar, laddare, dator och batterier är sådant som kan vara användbart i uppstarten av ditt företag. Se till att du har det mest väsentliga i början och addera fler saker allteftersom du behöver dem.

Gör en affärsplan

Du har förmodligen redan en affärsidé och nästa steg är att diskutera idén med någon som kan hjälpa dig att komma fram till om idén är tillräckligt bra så den går att genomföra. Det är relevant att idén är kommersiellt gångbar. Du kan kontakta NyföretagarCentrum i Linköping där du kan få hjälp, tips och bra råd från professionella rådgivare som är experter på företagande. Ett tips är att du börjar med att skriva ner din affärsplan.

Finansiering är viktigt

Det kostar att starta företag och en tumregel när du startar företag är att du helst ska ha kapital som täcker den största delen av den investeringen som affärsidén kräver. Du kan ansöka om företagslån om du behöver ytterligare finansiering. I en del fall kan det vara aktuellt att ta in riskkapital eller att crowdfounding står för en del av kapitalet som behövs.

Starta ett företag

Sedan är det dags att registrera ditt företag. Du kan starta en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. Det finns statliga sidor som du kan läsa på för att få all information som du behöver. Där kan du hitta checklistor och andra saker som är bra att ha koll på. Om du behöver en lokal är det bra att börja leta efter en sådan. På Linköpings kommuns hemsida kan du hitta information om lediga lokaler. Det finns också kontorshotell i Linköping som du kan sitta på. På kommunens hemsida kan du även hitta information om vad som gäller för din verksamhet, du kanske behöver ansöka om något tillstånd eller liknande. När allt praktiskt är fixat är det dags att marknadsföra ditt teknikföretag. Att nätverka och samverka med andra inom samma bransch kan vara lukrativt. I Linköping finns det många tillfällen som anordnas där du kan nätverka. Eftersom det finns en mängd företag i samma bransch kanske du kan hitta en person som kan vara din mentor.

 
 
 
videozoom